Оригами от хавлиени кърпи

Публикувано от John Doe 30/08/2018 0 Коментара

Ако ви е омръзнало еднообразното сгъване на хавлиените кърпи за баня, тези необичайни фигури със сигурност ще ви допаднат. В много хотели и почивни комплекси по света е обичайна практика хавлиите на гостите да се оформят в необикновени фигури. Сърца, лебеди, зайчета, слонове, дори крокодили... възможностите са безкрайни. В тази статия ще ви предложим няколко забавни идеи за оформяне на хавлиените кърпи.

Рак

За тази фигура ви е необходима само една кърпа със средна големина. Прегънете горните два края като триъгълници, а след това започнете да сгъвате отдолу нагоре по права линия. Когато стигнете до триъгълника, преметнете го върху сгънатата част от хавлията и го подпъхнете отдолу. Оформете страничните гънки като крака на рак, добавете стикер за очи и сте готови. Подробности може да видите във видеото по-долу.

Прилеп

Още една интересна и просто фигура. Вземете средно голяма кърпа, наберете я по средата и внимателно изтеглете ръбовете по средата, така, че да се захлупят един друг. Оформете муцунката на прилепа и ушичките му, след което трябва само да добавите очи и сте готови. Точната схема може да видите във видеото.

Морска звезда

Още една изключително лесна фигура. За целта дори не се нуждаете от средна, а от малка кърпа. Сгънете я на две и внимателно прегънете горния пласт като триъгълник. Сгънете на четири цялото и прегънете и другата страна на триъгълник. Внимателно разгънете триъгълниците, като се стараете центъра да бъде повдигнете. Така кърпата ще образува пет лъча като морска звезда. Добавете очички и сте готови.

Торта

Декорацията на хавлиите в хотелската стая не е единственият случай, в който може да видите забавни оригами. Те са отличен избор и за младоженски или детски партита. Или за моминско парти под формата на торта.

В този случай се нуждаете от три хавлии с различна големина—голяма, средна и малка—за лице, ръце и тяло. Сгънете я на три и навийте на руло всяка кърпа. Подредете ги по големина, а освен това с карфица или безопасна игла можете да ги закрепите, за да не се развиват. Декорирайте с панделки и имате торта от хавлии.

Този модел оригами е чудесен подарък и за парти, рожден ден или бебешко парти. Освен това може да комбинирате комплекта цветово, или съобразно личните си вкусове и предпочитания.

Близалка

Още една страхотна идея за опаковане на подарък, когато искате да подарите хавлия. Ако сте взели пъстроцветна хавлия, /желателно е тя да е средно голяма/, сгънете я на три по дължина. След това я навийте на руло, но не стегнато, а по-хлабаво, като черупка на охлюв. Добавете шпатула или дървена пръчица, която да имитира дръжка на близалка и внимателно опаковайте така сгънатата хавлия в целофанен плик. Завържете с панделка като близалка и имате прекрасно опакован подарък.

Кошница

Прекрасно решение за подарък и декорация. Нужни са ви малка кърпа за ръце или лице и голяма хавлия за баня или плаж. Сгънете кърпата първо на две, след това на три, а накрая на квадрат, като се постараете да оставите външните краища отгоре. Отворете ги навън и оформете като джоб. Дъното се оформя като кошница, а другата хавлия се прегъва на триъгълник и се усуква като въже. Краищата се подпъхват под външните ръбове и кошницата е готова. Може да подредите продуктите за подарък, да декорирате с панделка и да поднесете. Как са създадете перфектната кошница вижте във видеото по-долу.