За практичните подаръци

Публикувано от John Doe 04/11/2019 0 Коментара

Колкото по-студено става все по-често се ориентираме към домашната обстановка и сбирки с прители,  дори и за по чаша вино. Дали с повод или без българската традиция повелява да не се ходи на гости с празни ръце, а тепърва предстоят зимните месеци наситени с празници. Коледа, нова година, рождени и именни дни, а какво по-хубаво от това да зарадваме близки и приятели с малка изненада.

Подаръкът е символ на благодарност, грижа и обич! Когато правим избора му  всеки от нас влага всички тези чувства.  Освен символиката, значение има не само сантимента, но и предназначението. Ето защо насочете вниманието си към практичните подаръци, един от които е домашния текстил.  Хавлиите и халатите са перфектен избор за много поводи - нови приятели, които не познаваме добре, покана за нов дом, новородено, кръщене, имен ден, рожден ден. Не са малко, нали!

Според повода може да се насочите към различни ценови категории, цветове, избор на материя -  особно за децата!

За приятели може да изберете халата като символ на прегръдката! Топлите и меки халати радват всеки в студените дни.

За нов дом

Поканени сте на нов дом? Сет с хавлии е добър избор, който ще допринесе за  уюта в банята на новото семейство! Сигурни сме, че хавлиите никога не са излишни в която и да е къща, напровтив никога не стигат. Подберете сетове в неутрални цветове, ако не познавате добре интериора и отивате за първи път в жилището.

За най-малките

Най-прекрасните мигове неизменно са свързани с децата! Поводи като кръщене или нов член на семейството са най-светлите и щаствливи дни на всеки родител. Бебешките пелерини и хавлии бързо се износват, така че набор от 2-3  в гардероба е добро число. Детските дрехи и принадлежности се перат доста по-често оте тези на възрастните. За по-големите деца изберете шарен текстил, но нека цветовете  да са изтъкани,а не принтирани - те губят наситеност още при 3-4 изпирания.  Многоцветният жакард е устойчив на третиране именно, защото самата нишка е обагрена. Като материи подбирайте само натурални влъкна, които да не предизвикват кожни раздразнения - например 100% микропамук ще усмихне всяко дете- добра попиваемост, лек и много пухкав.

За Коледа

Коледните празници са нещо наистина специално - тази атмосфера се усеща навсякъде -малките квартални заведения окичили пищни гирлянди, блещукащи в тъмнината светлини от всеки прозорец, коледните елхи и снежни човеци около схлупените в снега къщи. Всеки полага неимоверни усилия да направи дори едно малко кътче приказно. Когато отивате на гости по празниците може да изненадате домакините с  малък коледен жест - декоративна фигурка, свещи, коледен венец или тематична хавлия с коледни мотиви.

Направете празниците спецаиални, и въпреки традициите не забравяйте, че няма нищо по- ценно от това да дадем любов и топлина!